2019-11-25 10:05:45• hírek • Szatmár.ro

Első és második díjjal tértek haza Nagyváradról a kölcseys szavalók

Tizenhatodik alkalommal szervezték meg az elmúlt hétvégén Nagyváradon a Partiumi Ady Endre Szavalóversenyt. A Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai közül ketten díjjal tértek haza.

 

A nagyváradi Partiumi Ady Endre Szavalóversenyen idén 28 diák vett részt, négy romániai megyéből, illetve Debrecenből, Szatmárnémetit a Kölcsey Ferenc Főgimnázium négy diákja képviselte.
 

A diákok két kategóriában szavaltak, a IX–X. osztályosok között 21 versenyzőt jegyeztek, míg a XI–XII. osztályosok kategóriájában 7 szavaló állt a zsűri elé.
 

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai mindkét kategóriában ügyesen teljesítettek, a IX–X-esek közül Kása Petra (IX. C) II. díjat kapott, míg a XI–XII-es kategóriában Kovács Viktória (XII. B) I. helyen végzett.
 

A két napos rendezvény ideje alatt a diákok a szavalóversenyen kívül más tevékenységeken és részt vettek, például péntek este Bogdán Zsolt Jászai Mari-díjas színész Ady-estjét tekinthették meg, szombaton pedig meglátogatták a Holnaposok szoborcsoportot, illetve az Ady Endre Emlékmúzeumot is.
 

Gratulálunk a főgimnázium diákjainak!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: